Stel je voor dat je aan de hand van mijn website een fijner leven wilt hebben. Je wilt minder stress en minder verplichtingen hebben, maar na het nee zeggen tegen veel mensen heb je niet het idee dat je ergens gekomen bent. Dan is de kans groot dat je uitstelgedrag vertoont in het dagelijks leven waardoor je alsnog meer stress en druk hebt dan noodzakelijk is. Het uitstellen van verplichtingen zorgt altijd voor een bepaalde druk die niet wenselijk is.

Verplichtingen die blijven liggen

Je hebt vast wel ergens een lijstje liggen met de dingen die nog gedaan moeten worden. Een takenlijst, of een lijst voor alles wat deze maand nog betaald moet worden. Hoe langer je taken en opdrachten laat liggen, of rekeningen uiteraard, hoe meer jouw hersenen ermee bezig zullen blijven en hoe meer energie het uiteindelijk zal kosten. Dat is jammer, want wanneer je al deze dingen direct aanpakt op het moment dat je er de mogelijkheid voor hebt, heb je veel meer rust.

Probeer het aankomend weekend eens uit. Voordat je gaat ontspannen omdat je dit zo verdiend hebt, pak je eerst de takenlijst en betaal je de rekeningen die je hebt liggen, je regelt het cadeau voor die ene vriend en belt je moeder wat je al tijden beloofd hebt. Ik garandeer je dat het ontspannen later op de dag een veel beter effect zal hebben, omdat je weet dat je niets meer hoeft te doen. Jouw hersenen krijgen op die manier rust, jouw lichaam kan zo beter ontspannen en je hebt ruimte voor nieuwe dingen die op je pad komen zonder dat je hierdoor direct in de stress schiet omdat je geen idee hebt wanneer je hier tijd voor kunt maken.

Het zijn vaak de kleine dingen die een groot effect hebben. Wen jezelf aan om een systeem te maken bij de verplichtingen die je hebt en de rekeningen die je krijgt. Maak een map of een lade en betaal de rekeningen op een vaste dag in de week. Heb je dit systeem op orde, dan krijg je al direct veel meer rust omdat jouw hoofd er niet meer constant mee aan het werk hoeft.

Direct beginnen

Wil je op weg naar een makkelijker en fijner leven, dan raad ik je aan om hier vandaag al mee te beginnen. Hoe verder je het uitstelt, hoe groter de drempel wordt omdat je nu weet dat er een manier is om meer ongebonden en vrijer door het leven te gaan. Mocht je vragen hebben of wil je meer informatie hebben, dan kun je altijd reageren hieronder, zodat ik kan antwoorden zodra ik het zie. Ik beloof niet te antwoorden binnen een bepaalde tijd, maar wel te antwoorden wanneer ik het lees – zodat ik mezelf nergens aan verbind.